Solliciteren met impact: 3 simpele tips voor je cv

Wat ik zo fijn vind aan cv’s maken? Simpel. Elke mens is anders. Het verhaal erachter dus ook.

Toch zijn er een aantal simpele trucjes die je cv van wollig Word-kneusje tot communicatieve knaller maken. Kijk gerust even mee.

How-to-Create-Job-Application-Form-in-WordPress

1. Solliciteren is zoals presenteren: 5″-regel

De vijfseconderegel is genadeloos. Dankzij Daniel Kahneman (‘Thinking Fast & Slow’) weten we dat je nieuwe informatie eerst scant én dan snel je mening vormt. Het oog wint veelal.

Een goeie eerste indruk helpt dan enorm. Voor presenteren kan dat via slimme lichaamstaal, een fijne stem en prikkelende slides.

Voor solliciteren? Dan denk je best na over je eerste woorden, je invalshoek dus én de lay-out van je verhaal. In vijf seconden maakt je doelwit zijn mening op en zelden wijzigt die erna.

2. Canva geeft je cv én motivatiebrief moeiteloos vorm 

Mijn klanten krijgen de keuze. Ofwel werk ik met een vormgever samen en ontwerpen we een uniek cv in Indesign. Ofwel bekijken we samen de vele gratis templates van Canva.com en beginnen we dan te finetunen.

voorbeelden cv's

Canva geeft je meer dan 100 mogelijkheden. In alle stijlen en kleuren. Allemaal zorgvuldig ontworpen door grafisch vormgevers (lettertypes, witruimte, balans). Even scannen… en al snel trekt er een template de aandacht. We voegen wat copywriting-poeder toe. En bam… weg is de cv!

Extra voordeel? Ook je motivatiebrief kan in dezelfde lay-out. Zo krijgt je sollicitatie vlot meer samenhang, dynamiek en slagkracht. Minder schizofrenie ook. Veelal gratis.

3. Online aanwezig? Laat LinkedIn je helpen

Wat er dan nog best gebeurt? Wel, je googelt best jezelf eens. Op de computer van iemand die je niet kent, bij voorkeur. Dan kijk je zoals een recruiter of potentieel geïnteresseerde werkgever kijkt.

write-linkedin-summary-670x335

Hopelijk geen te gekke foto’s en links. Maar idealiter bovenaan bij de zoekresultaten? Een sterk ingevulde LinkedIn-pagina die matcht met je sollicitatie. Ook die kan je vormgeven en zo opnieuw de vijfseconderegel vlot in je voordeel draaien.

Jij, slimmerik.

Geert

Ps: Nog vragen over solliciteren? Graag een straffe cv, motivatiebrief en LinkedIn-pagina, klaar voor een knallend 2020? Let’s have coffee. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s