Wat moet ik studeren? Hoe ING je keuzegeluk vergroot

Kinderen maken. Dat doet iets met een mens. Zeker als je net die eerste dag in de crèchekleinelach achter de rug hebt. Ze leeft nog. Sterker, ze floreert.

Maar wat zeg ik over 18 jaar tegen haar? Als ze een studie kiest? Dat maakte ING vandaag gelukkig heel wat eenvoudiger.

Dromen overwinnen disruptie

Laat ik maar met het goede nieuws beginnen. Het heeft geen zin meer om mama en papa te plezieren met een studiekeuze. Want voor je het weet, zijn de jobs met alle zekerheid, met bankgarantie zo je wil, foetsie.

ing-bn1Jaag dus maar beter je droom na. Kies een T-profiel. Voeg genoeg ambitie en zelfrelativering toe, én piloteer je door de chaos naar een interessant bestaan.

Hier komen de algoritmes

Ik wil ze namelijk niet te eten geven. De bankiers, dokters, notarissen, advocaten, boekhouders, …  – vul maar aan – in spe. Te vaak wat tegen hun zin aan de studie begonnen, nog niet afgestudeerd én al bijna afgedaan. Want hier komen de algoritmes.

Creativiteit zal ons redden

Echte toppers zullen blijven floreren. Maar de stevige middelmaat, die gaat er onvermijdelijk uit. Meer dan wat anders is dit dus een kort pleidooi voor creativiteit. Voor flexibel leren. En voor oprechte interesse.

Want of je nu Politieke Wetenschappen, Communicatiemanagement of Geschiedenis studeert, voor je het weet ben je burgemeester van Antwerpen.
gty_wheel_of_fortune_ll_130425_wblog
Het leven kan speciaal draaien. Welk rad zet jij in beweging?

Geert

Ps: Vragen? Klachten? Complimenten? Geef me je kijk in de comments. Of kom aan mijn oren trekken in real-life.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s