De wereld. In het klein

Dat er 206 spieren in een menselijk lichaam zitten. Ik heb het opgezocht. Het merendeel daarvan krijg je voorgeschoteld tijdens ‘Blik-opener & Transposition’, het toonmoment van studenten dans in de Singel.

‘Talk is cheap’  

Een voorstelling die begint met kromme tenen, schichtig voor zich uit schoppend. De hand van Wim Vandekeybus is duidelijk. Rauwe interactie opnieuw het thema.

Jong geweld dat elkaar duwt tot het pijn doet. De geweerschoten die het publiek op scherp zetten, én de lach van de dwaas. Het leven als machtsspel, fysiek aangedreven op kracht.

Uitgepuurd instinct

Het indrukwekkendst? Het uitgepuurd instinct, in de slagschaduw van de ribben. Zonder woorden, een paar verloren oerkreten. Vandekeybus duwt je terug op je stoeltje. Hopeloos structuur zoekend, puzzelend dansen in je hoofd…

Tot je komt bij die

aangename leegte. En het laat gebeuren.

Blijf / weg

Aantrekken en afstoten. Als in het gedicht Blijf / weg. Een roestend oxymoron.

Het einde is het begin

Jammer wel zijn de twee delen van het toonmoment. Zeker het tweede deel opent zwanger van belofte. Maar de meerwaarde vervliegt te vlug. Een kwartier pauze voor een kwartier ‘left-overs’ laat het publiek – helaas – achter waar de voorstelling begon. Met kromme tenen.

Maarrr… laat dat de pret niet drukken. De spierspanning is van zinnenprikkelend.

———————————————————————————-

Het toonmoment van de studenten Dans - Koninklijk Conservatorium is vandaag, 
morgen en overmorgen nog te bewonderen in de Singel, Antwerpen. Laatste tickets 
en info vind je hier. Alleen al voor de spierspanning absoluut aan te raden!