Rooftops in Berlijn: ‘The Monkey Bar ist Affengeil!’

Op een rooftopbar – met een straffe cocktail – uitkijken op pronkende bonobo-konten? This must be Berlin. Welkom in The Monkey Bar.

Weekends voor gevorderden

Dat Berlijn een wild nachtleven aanbiedt, wist je waarschijnlijk al. Ook dit weekend lijnen de Easyjetsetters zich op in dikke rijen. Vanuit Stockholm, Porto én Brussel ingevlogen. Immer geradeaus door het weekend. En ganz klaar voor dit.

Jungle boogie in Berlijn

Voor de fijnproever is er nu ook The Monkey Bar. Een rooftopbar – tien hoog – in het centrum van Berlijn. De nieuwste hotspot doet van jungle boogie én nodigt meteen uit.

Aangekleed met oude gloeilampen, dj-sets im Abend, én een terras met palmbomen heeft het alle ingrediënten voor een memorabele avond. In stijl.

Privéles van Darwin zelfberlijnnn

Vanaf 15u ben je er welkom voor een magnifiek zicht op de Berlijnse skyline. En op de – mja, ik verzin het niet – copulerende chimpansees en bonobo’s van de Berliner Zoo. Privéles van Darwin? Doe maar van oe-oe-ah-ah-aah.

Werner Goossens, 20 jaar gids in Berlijn, noemt het in 1 woord: ‘Affengeil’. ‘Geweldig’ dus, voor mensen die het Duits zo slecht meester zijn als ik.

Perfecte plek voor een sundowner

Een waarschuwing. De cocktails – met namen als King Kong, Tiki Reviver en Monkey’s Mulata – doen pijn aan lever én portefeuille (12 euro, iemand?). Maar zijn wel erg lekker. De rum-, whiskey- en gin-kaart royaal.

Een fijne plek voor een sundowner dus. Na een dagje struinen door Berlijn. Het enige probleem? ‘Die Geheimtipp ist verschwunden’, zegt barvrouw Sandra. Zowel restaurant als bar zitten nokvol. Half Berlijn lijkt klaar voor een apenjaar!

* The Monkey Bar vind je in Budapester Str. 40 (U1 - Wittenbergplatz). 
Neem de lift aan Bikini Hotel én gaap je ogen uit. Vier sterren!

Website / Elke dag open: 15u-1u (tot 2u in weekend) / +4930120221210