Vlerick Change Makers: hoe maak je coronaproof een podcast?

10 CEO’s die verandering omarmen. Die mocht ik interviewen voor de gloednieuwe Vlerick Podcast-serie: Change Makers.

Episode 1: coronaproof interview voor Vlerick Change Makers.

Wat een fijne opdracht. Bijleren op alle vlakken. Maar hoe maak je coronaproof een podcast op niveau? Drie lessen:

1. Stel een A-team samen

Ik kan niet veel. Dat weten jullie al. Maar wat ik wel kan én graag doe is de juiste vragen stellen. Bedrijvig(e) mensen researchen én de PR-kant van een verhaal zoeken.

Dat mocht ik dan ook doen bij 10 CEO’s. Een voorrecht. Met Thomas De Weerdt als bedenker/producer en Tom Verstappen als voiceover en audio-wizard, stond er een podcast-team om U tegen te zeggen.

2. WhatsApp FTW!

Maar zeg eens. Coronaproof een interview houden. Hoe doe je dat met drukbezette managers? Na uitgebreid testen, bleek WhatsApp de beste keuze qua audiokwaliteit.

In tegenstelling tot interviews over Skype of Zoom, wordt de audio van WhatsApp automatisch eerst op je eigen smartphone opgeslagen. Zo krijg je de betere kwaliteit, zonder glitches. En heeft de CEO een belangrijke telefoon, dan kan je tussen de vragen even pauzeren.

Verder zet je jezelf best in een kamer met zachte materialen en houd je de micro van je smartphone schuin. Niet blazen! Via het walkie-talkie-principe kom je zo tot een interview-setting. Psst, als je de audiobutton omhoog schuift in WhatsApp, blijft-ie trouwens opnemen.

3. CEO’s denken én durven mee

Het fijnste? Waar je zou denken dat CEO’s met bedrijven die soms 8 miljard dollar gewaardeerd worden, geen tijd vinden of kwaad worden over de WhatsApp-aanpak, vonden we vooral veel flexibiliteit, sterke inzichten én heel wat goodwill.

Episode 5: coronaproof interview voor Vlerick Change Makers.

Een jeugdige can-do-spirit die Vlerick toch wel typeert. En dat geeft de interviewer moed. Dat ook Vlerick nadien alles tot in de puntjes uitwerkt, maakt dit moeiteloos tot mijn fijnste project van 2020. Of had jij nog een opdracht? Ook een coronaproof podcast?

(Veel bijleren, zowel technisch als inhoudelijk. Daar krijg je energie van. Dankjewel allemaal.)

Geert

Ps: Ook interesse in een (coronaproof) podcast op niveau? Wil je mensen verbinden binnen je bedrijf met inspirerende verhalen? Contacteer mij, Thomas of Tom én we gaan snel aan de slag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s