Zomerzinnen: ja, ook jij hebt tijd voor een dun boek

De deur naar juli zwaait bijna open. En of het nu prachtig weer is of niet, je hebt tijd voor een dun boek. Deze softreads liggen hier klaar:

to sell is human1. To Sell Is Human – Daniel H. Pink

Over psychologie, beïnvloeding en de wetenschap erachter. Fijn en lichtvoetig aangebracht. Simpele cases en heel wat presentatietips. (Straf salesboekje. Mja, ik ben al beginnen lezen.)

2. Quiet – Susan Cainquiet

Sssttt. Trek je maar een weekje terug in een natuurhuisje in pakweg Watou. Stil genietend van dit krachtvoer voor introverten.

3. Give And Take – Adam Grant

Als je aanbevolen wordt door Malcolm Gladwell, dan zit je goed. Over work-life, echt helpen en betekenisvolle interactie. Alles wetenschappelijk onderbouwd door de beste prof van Wharton.

418XEBsiT-L._SX323_BO1,204,203,200_4. 12 Rules For Life – Jordan B. Peterson

Een tegengif voor chaos. Dat is nog eens een ondertitel. Heerlijk hoe deze klinisch psycholoog naadloos het liefdesleven van kreeften verbindt met het mattheuseffect en taoïsme. Een feest van chaos en orde.

5.  Mythos – Stephen Fry

Een dik boek, ik geef het toe. Oerverhalen. Soms van mythische proporties. Vaak over de kleine kantjes. Vol liefde en bedrog. Door Stephen Fry aan de man gebracht.

Geert

Ps: Zeg eens. Welk boek ligt naast jouw handdoek?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s