Wat doe jij eigenlijk?

Goeie vraag. Om mijn moeder toch enigszins gerust te stellen, geef ik les. Nu toch al bijna acht jaar. Schrijf- en Presentatietechnieken heet dat beest. En ik doe het elk jaar liever. In mijn beste dagen lijkt dat – toch een beetje – op Taylor:

“What teachers make”

Als de start-upgoeroes het dan hebben over ‘Massive Transformative Purpose’. Dan is er weinig mooier dan de ‘puzzled looks’ op de gezichten van studenten als je hen vraagt: ‘En waarom studeer jij eigenlijk deze richting?’

Momenten dat je hen uitdaagt, de vaste grond wegtrekt, ziet twijfelen én dan toch de betere versie van zichzelf ziet worden. Ik reik dus vooral ideeën, voorbeelden én oefeningen aan. Goede en slechte. Zodat ze smaak en karakter ontwikkelen. Godverdomme!

“Find your greatness”

Dat het nodig zal zijn, in de competitieve world of work. Find your greatness.

Wat doe jij eigenlijk?

Geert

Ps: Dat ik heel weinig kan. Dus wat ik in hoofdberoep doe, doe ik – met nog meer plezier – in bijberoep. Presentaties maken én geven, voor Kluwer bijvoorbeeld. En schrijven (webcopy, apps, magazines, folders, en méér) voor deze rakkers.