Presenteren met impact: de updates

Uitverkocht. Dat is de eerste druk van ‘Presenteren met impact: van intro tot applaus’. Hoera!

Dus… vind je vanaf vandaag 10 aangescherpte presentatietips (Research je rijk, Brainstorm met een bomma, Ontzenuwen doe je zo) én een stevig vernieuwde digitale speeltuin (Prezi, Emaze, Haiku Deck) in de ACCO-boekhandels én op de betere website in je buurt.

‘Denk niet aan het badpak van Borat’

Als e-book en als tweede druk dus. Zo krijg je meer uitleg over krachtige lichaamstaal, nieuwe tools om samen te werken (Mural.ly, iemand?), en genoeg gekte. Met titels als ‘Denk niet aan het badpak van Borat’ én nieuw cartoongeweld van SUPERMAARTEN.

Maar de fijnste update qua presenteren? Dat is Haiku Deck. In 2012 opgestart als iPad-app, mobile first dus, maar sinds dit jaar kun je ook via de PC je Haiku-kracht ontplooien. En met kracht bedoelen we visuele SUPERKRACHT.

Haiku Deck: topfoto’s in een vingerknip én gratis 1280-haiku-deck-WFF_4687

Het basisconcept van Haiku Deck draait rond ‘high quality’ foto’s. Dankzij de ‘Creative Commons’-licentie krijg je die gratis binnen. Zo heb je meteen topbeelden. En je hoeft je geen zorgen meer te maken over copyright. Slick!

Je kan je presentaties kosteloos privé zetten. En je hebt de keuze over meer dan 35 miljoen gratis foto’s. Zelf liever afbeeldingen uploaden via je PC of via Facebook, Instagram & Dropbox? Een fluitje van een cent.

Straffe presentaties in 10 minuten

Het resultaat na 10 minuten is indrukwekkend. De korte presentatie die dit boek samenvat is klaar. De beelden zijn scherp (én legaal), de interface is intuïtief (klik op ‘NEW DECK’ en op ‘?’) en ook tekst en grafieken zijn eenvoudig in te passen. We could get used to this!

Ook de opties nadien zijn klantvriendelijk en mee met de tijd. Je kan exporteren naar PowerPoint of Keynote, downloaden als PDF, de presentaties delen, streamen én zelfs een iPhone instellen als afstandsbediening. Hop!

Tweesnijdend samoeraizwaard

Het grootste voordeel is ook wel het grootste nadeel. Haiku Deck richt zich op foto-integratie. Een Youtube-filmpje of live Twitter-feed integreren lukt voorlopig niet. Daarvoor maak je best een omweg via PowerPoint of Slideshare.

Gelukkig maken de snelheid, eenvoud én topfoto’s van Haiku Deck het wel tot een van onze favoriete presentatietools. Ideaal voor last-minute presentaties met impact!

Graag alle tips, flaters én succesverhalen op een rijtje?

Rep je naar de boekenbeurs, de ACCO-shop in jouw buurt of krijg je boek thuis via deze link.

Happy reading!

Geert & Kaat