Solliciteren 3.0

140 tekens. Kunnen we dat een sollicitatiebrief noemen?

Vele bedrijven tekenen dit jaar gretig in op de nieuwe ‘twillicitaties’ (sollicitaties via Twitter). En wie zijn wij om ze terecht te wijzen? The Medium is the Message, zeg maar.

Toch moet het knap lastig zijn. Wat kun je kwijt in pakweg 33 woorden?

The Google Job Experiment

Ht kn trwns ng krtr. Met amper 15 woorden (vijftien?!) versierde Alec Brownstein vier gesprekken op vijf sollicitatieplaatsen. 80% succes! Hoe?

Hij kocht bij Google Adwords de namen van vijf directeurs (prijskaartje: 6$). Toen die hun eigen naam googelden – directeurs zijn ijdel, het duurde nog geen week -, kregen ze bovenaan volgend berichtje:

‘Hey, Ian Reichenthal. Googling yourself is a lot of fun. Hiring me is fun, too.’

Nog even doorklikken naar de cv. En hop! In één klap twee jobaanbiedingen voor Alec. Het moet de kortste sollicitatiebrief ooit geweest zijn.

‘Ik zou graag voor u komen werken’

En het Belgische record? Dat staat op naam van Patrick Janssens. De burgemeester van Antwerpen speelde het ooit klaar met: ‘Beste meneer De Wit, Ik zou graag voor u komen werken. Met vriendelijke groeten, Patrick Janssens.’

Simpel kan dus ook. Maar is less altijd more?

Geert

PS Zowel Alec als Patrick had natuurlijk wel een straffe cv. Mijn (Engelstalig) communication vitae vindt u hier: CV_Good_Morning. Graag sollicitatieadvies? Neem nu contact op voor uw gratis offerte en grijp die droomjob. Met de glimlach!