Zomerzinnen: ja, ook jij hebt tijd voor een dik boek.

De deur naar juli zwaait open. En of het nu prachtig weer is of niet, je hebt tijd voor een dik boek. Deze jongens liggen klaar voor mij:

1. Sapiens – Yuval Noah Harari

Als je aanbevolen wordt door Barack Obama, Bill Gates en Tom De Bruyne, dan heb jij mijn aandacht. Deze geschiedenis van de oermens tot nu ontsluiert oerinzichten en laat je inzien wat ons verbindt.

2. Shoe Dog – Phil Knight

Een tattoo van de swoosh op mijn enkel heb ik niet, maar het verhaal achter dit iconisch sportmerk blijft wel kleven. Als copywriter ook verbluft door de inspiratie voor de slogan: ‘Just do it’.*

3. 4 3 2 1 – Paul Auster

De koning van de openingszin. The Brooklyn Follies opende met: ‘I was looking for a place to die.’. Nu krijg je ‘According to family legend…’. Geloof me, niemand trekt je sneller in een verhaal.

4. Berlin – Monocle

Reizen zit in je hoofd. Maar andere lucht, een strakke deadline en de scenografie van een stad die altijd verandert, geeft de burger moed. Om een boek te schrijven bijvoorbeeld. Ik wens Thomas deze zomer alle moed.

5. Made in Europa – Pieter Steinz

Dat wat anders is, daar focust de altijd zwakkere steekvlam van wat tegenwoordig doorgaat als journalistiek al genoeg op. Maar wat ons als Europeaan cultureel verbindt. Daar schrijf én lees ik graag op in.

6.  Ali – David Remnick

Vorige zomer zo genoten van Agassi’s biografie ‘Open’. Nu ligt deze op de plank. Bokser, hoofdenmenner en koning van de krachtlijn. Drie levens in één.

7. Schone Kunsten – Kurt Van Eeghem

Erg persoonlijke inspiratietrip. Genieten van plekken, mensen en humeuren. Een kunstminnende introspectie op papier. Mooi project van Polis.

Geert

Ps: Welk boek ligt naast jouw handdoek? Laat het even weten of roep het over de boot in Istrië zo midden juli.

(*’Just do it’: laatste woorden van terdoodveroordeelde op vraag: ‘Any last words?’.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s